Friday, September 22, 2006

En lång hårig historia


En kvinna jag känner väl, en förtjusande sådan, fick ett infall. Till saken hör är att denna kvinna är den mest otåliga och stundtals impulsiva kvinna jag känner. Hon vaknade upp efter semestern med en hyfsad solbränna och kände, till det här skall man allt vara blond. Det skall jag bli.

Kvinnan är själv lite rödlätt och har i tre års tid färgat sitt hår starkt rött i 1000 olika varianter och nyanser och kunde med andra ord inte lägga lite slingor för att bli sommarblond. Hon var medveten om att en avfärgning måste ske, att det var tämligen dyrt (1500 kr kanske) och att det skulle slita på håret. Men har hon bestämt sig för någonting, ja det skall inte bara ske, det skall ske idag! En inte alltid lyckad kombination.

Sagt och gjort, efter en rekommendation från en vän fick hon tag på en kvinna som ville ta sig an henne samma dag. Salongen såg trevlig ut och frisören sa att det var ingen enkel uppgift men hon skulle minsann försöka. Kvinnan ville inte vänta, surprise !, och satte sig i stolen.

För att inte gå in på alla detaljer, våndor och "nära tårar" ögonblick kan vi sammanfatta det med att hon 4 timmar senare sms:ade sin sambo. Det löd som följer "Skulle du fortfarande älska mig även om jag såg ut som en polsk tjackhora (förlåt alla polacker, det är bara ett uttryck)?"
Hårets tillstånd var inte direkt smickrande. Men frisören som hajade läget ville inte släppa henne innan hon var nöjd utan fick under orden "gör något åt detta, jag kan inte gå till jobbet såhär! jobba lite till. Så håret som fortfarande faktiskt satt kvar på huvudet färgades grått vilket ledde till ytterligare förskräckelse hos den nu efter 5 timmar hårt prövade kvinnan. Det fanns dock en tanke med det gråa och över detta lades blonda slingor.

Så 6 timmar senare var det nästan klart. Det såg helt ok ut, i alla fall med tanke på hur det såg ut 3 timmar tidigare.

Hårplågeriet var dock inte över. Fyra dagar senare satt kvinnan i stolen igen. Spänd av förväntan och inte riktigt på det klara med hur mycket av det slitna som var tvunget att klippas bort eller hur det gråa skulle försvinna. Den tokiga och måste erkännas, envisa, frisören skred återigen till verket. Kvinnan kunde inte i efterhand avgöra vad som hände men efter de sista två timmarna var hon varken gul, grå eller rödhårig. Hon var blond! Lite toppar fick rensas bort men det blev faktiskt bara bättre.

Så efter 9 timmar, 2500 kr, svett, sorg och glädje slutar denna kvinnas långa håriga historia.

Trevlig helg!

6 Comments:

Blogger Venke said...

Hon ser ut att vara väldigt snygg som blondin, den där väninnan :)

1:18 PM  
Blogger 30-års krisarn said...

Ja faktiskt, lite mer naturligt än det röda.

11:25 PM  
Anonymous Anonymous said...

Nice work vännen!

Och du.. spännande med nya jobbgrejen också. Rapportera vad som händer.

1:57 AM  
Blogger hanna said...

Gissar att det är L va? Hälsa att det ser grymt ut! :-D

1:06 PM  
Blogger hanna said...

Nejmen. Det är du va? Tycker jag känner igen den där käklinjen? :D

1:06 PM  
Blogger 30-års krisarn said...

A jaw line never lies!

12:07 AM  

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se